'Bestemming Hoop'

Tot en met 15 oktober 2023 is in het Van ‘t Lindenhoutmuseum in Nijmegen de tentoonstelling ‘Bestemming: Hoop’ te zien, over de Hongaarse kindertreinen actie na de Eerste Wereldoorlog. Toen kwamen 30.000 Hongaarse kinderen voor korte of langere tijd naar Nederland. Wie waren de kinderen die naar Nederland kwamen om aan te sterken van de armoede en de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog? Een oud verhaal, maar met een actuele lading.

Eind september speelde het Kamerorkest van het Noorden in het museum muziek die alles te maken heeft met het onderwerp van de tentoonstelling. De Dutch Suite is een compositie van de Hongaarse componist Miklós Csemiczky gebaseerd op Nederlandse volksliedjes. Hij schreef dit werk in 2019 ter herinnering aan de gastvrijheid waarmee zijn vader honderd jaar eerder als kind in Nederland was ontvangen. Deze bijzondere aansluiting van muziek op de tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de erfgoedparade.

Zondag 15 oktober sluit het Van ’t Lindenhoutmuseum de tentoonstelling ‘Bestemming: Hoop’ af met een aantal lezingen. Je kunt je nog aanmelden rechtstreeks bij het museum.


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l