De Kleine Prins in aardappelmeelloods 'De Woudbloem'

Aardappelmeelloods ‘De Woudbloem’ in het gelijknamige dorp opent zijn deuren voor de voorstelling De Kleine Prins. In dit bijzondere erfgoed wordt op 23 juni de voorstelling om 16.30 en 20.00 gespeeld. De erfgoedparade nodigt iedereen die kind is of kind zijn nooit vergeten is uit om af te reizen naar Woudbloem voor deze bijzondere voorstelling.

Het stuk is gebaseerd op de wereldberoemde klassieker van Antoine de Saint-Exupéry. De Kleine Prins vertelt over de zoektocht naar vriendschap met anderen en met jezelf. De Kleine Prins is een samenwerking van jongleur en (buiten-)theatermaker Marco Bonisimo, contrabassist en componist Tim Nobel en Stichting Hoop voor Hoog Hammen, een stichting die opkomt voor het behoud van erfgoed in het gebied in en om natuurgebied ’t Roegwold.

Marco is meesterjongleur en jongleert al vertellend de sterren van de hemel. Tim schrijft bijpassende live-muziek en voert deze als contrabassist ook uit, samen met slagwerker Stefan Kirschbaum, violiste Anna Britala en pianist Aris Georgakopoulos.

Kom jij muziek en theater in een aardappelmeelloods ervaren? Deze tot de verbeelding sprekende plek uit 1904 herinnert aan de tijd toen de aardappelzetmeelfabriek nog in bedrijf was. De loods dient nu in de wintermaanden als botenopslag, maar staat vanaf het late voorjaar tot de vroege herfst leeg. Dat vinden wij zonde!

Stichting Hoop voor Hoog Hammen is momenteel in samenwerking met de eigenaar  bezig om aardappelmeelloods ‘De Woudbloem’ op de kaart te zetten als culturele ontmoetingsplek. De erfgoedparade is altijd op zoek naar dit soort locaties in transitie. ‘De Woudbloem’ heeft absoluut de potentie om zich te ontpoppen als bijzondere culturele locatie.

Kaarten koop je door te mailen naar hoopvoorhooghammen@gmail.com. Wees er snel bij want voor deze voorstelling zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De voorstelling is voor jong (vanaf 4) en oud.

De Kleine Prins is één van de zestien winnaars van de Open Call en wordt mede mogelijk gemaakt door de erfgoedparade, met steun van de VriendenLoterij.


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l