Engine Off: de echo van de architectuur

“Het was een indrukwekkende ervaring om dit mee te maken! Mooie samenwerking tussen de acteurs/musici” – Albertien

Tijdens het slotweekend van de IJsselbiënnale konden bezoekers een unieke ervaring opdoen die draaide om één centraal thema: rust. Theatermaker en regisseur Quintijn Relouw bracht een betoverende performance tot leven, waarin het verlangen naar rust en de drang om even “uit” te kunnen staan, centraal stonden. Deze bijzondere voorstelling vond plaats op het terrein van IJsselcentrale en werd versterkt door een kunstwerk van de getalenteerde James Beckett, een kunstwerk dat als een stille wachter in het weiland bij de centrale stond.

De voorstelling was veel meer dan een theaterstuk; het werd een samensmelting van diverse kunstvormen en elementen. Tijdens de voorstelling nam de fluitist het publiek mee op een betoverende muzikale reis. Maar het ging verder dan alleen muziek; teksttheater, landschap en architectuur versmolten tot een harmonieus geheel en vormde een prachtig slotakkoord van de IJsselbiënnale.

“Het was leuk en bijzonder!” – Janita

Met composities van Ligeti en Debussy, afgewisseld door Beckettiaanse teksten en diverse performers kreeg de centrale nieuw leven waarbij ook de echo van het verleden en het verlangen naar rust voelbaar waren. Het waren dagen waarop de grenzen tussen kunst en realiteit vervaagden, en waarbij het publiek deel uitmaakte van een unieke ervaring die hen nog lang zal bijblijven.

 

 

 


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l