De Vooravond: preview erfgoedparade 2024

De Vooravond van het Nationaal Monumentencongres 2023

Dit jaar start het Monumentencongres – voor wie wil- al op woensdagavond tijdens de Vooravond. Onder het genot van een drankje starten we deze gezellige avond. Uiteraard wordt de innerlijke mens ook versterkt met een goed verzorgd dinerbuffet. In de prachtige Koepelkerk krijg je direct aansluitend op het diner een bijzondere preview van het programma van De erfgoedparade in 2024. De erfgoedparade is een reizend feest van cultuur, verbinding en verwondering op unieke erfgoedlocaties.

Programma van de Vooravond

  • Inloop en diner
  • Introductie erfgoedparade – door Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade
  • Kosmose – performance in licht en geluid – door Janne Kosmos, Silva Westera, Tes Wolters Bos en Stef Heijnen-Bakker
  • Gebed zonder end – preview theatervoorstelling in wording – schrijver en regisseur Jos Spijkers
  • Borrel

Kosmose: microscopisch concert van quantumdeeltjes

Zang, orgelspel, elektronische muziek en video versmelten bij dit bijzondere concert in de Koepelkerk in Veenhuizen. Hoe voelt het om mens te zijn? En hoe voelt het om symbiotisch verbonden te zijn met alles om ons heen? Hoe kunnen we, insamen werking met onze omgeving, betekenisvolle verbindingen aangaan zonderalles te willen begrijpen?

Verlies jezelf in een microscopisch concert van quantumdeeltjes bij deze preview van de erfgoedparade.

 

Gebed zonder End

De monumentale koepelkerk in Veenhuizen, bekend om zijn rijke geschiedenis in de omgang met “verplegenden” en gedetineerden, heeft als inspiratie gediend voor schrijver en regisseur Jos Spijkers. Hij heeft een theatervoorstelling met de naam “Gebed zonder End” gemaakt als onderdeel van de viering van Veenhuizen’s tweehonderdjarige bestaan.

De theatervoorstelling belooft een diepgaande en meeslepende ervaring te worden, waarin het verleden en het heden van Veenhuizen samenkomen in een verhaal dat de complexe relatie tussen samenleving en gevangenis onderzoekt.

De Kick-off van “Gebed zonder End” vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023, met de officiële première gepland voor april 2024.

Voor meer informatie over de Vooravond en het Nationaal Monumentencongres klik op de onderstaande button.

nationaal monumenten congres

Vanaf 18 tot 22 uur

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l