Dutch Suite

Kamerorkest van het Noorden speelt de Dutch Suite in de monumentale Synagoge

In dit concert wordt het bijzondere verhaal van de Hongaarse kindertreinen verteld in combinatie met een sprankelende uitvoering van de Dutch Suite door het Kamerorkest van het Noorden.

De Dutch Suite is een compositie van de Hongaarse componist Miklós Csemiczky gebaseerd op Nederlandse volksliedjes. Hij schreef dit werk in 2019 ter herinnering aan de gastvrijheid waarmee zijn vader honderd jaar eerder als kind in Nederland was ontvangen.

De uitvoering van de Dutch Suite wordt voorafgegaan door een introductie over de historische Hongaarse kindertreinen. Wie waren de kinderen die naar Nederland kwamen om aan te sterken van de armoede en de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog?

Kamerorkest van het Noorden speelt de Dutch Suite met een introductie van Esther Bánki en Orsolya Réthelyi – De introductie is in het auditorium van het Groninger Museum. Na de koffie of thee, wandelt u naar de nabijgelegen Synagoge voor het concert.

Kaarten voor Dutch Suite kosten €10,00 voor volwassenen en slechts €7,00 voor VIP-kaarthouders van de Vriendenloterij, studenten en 65-plussers. Gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

De Dutch Suite wordt mede mogelijk gemaakt door de erfgoedparade, met steun van de VriendenLoterij.

24 september 2023
11:15 uur

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l