Foundscape Orchestra x Koelhuis

Foundscape Orchestra is een geluidskunstproject van kunstenaar Daniel Maalman, in samenwerking met diverse kunstenaars en muzikanten.

Benieuwd hoe het voormalige vriespakhuis in Eindhoven klinkt als je ernaar kunt luisteren? Foundscape Orchestra bespeelt het Koelhuis aan Dirk Boutslaan in Eindhoven als een instrument. Concerten kunnen op 22 en 23 juli bijgewoond worden door publiek.

Het concept van het project is dat elk gebouw de basis kan vormen voor een unieke muzikale compositie. Alle gebouwen hebben een karakteristieke set eigenschappen, zoals hun akoestiek, hun afmetingen en de materialen waaruit ze opgebouwd zijn,  en daardoor heeft elk gebouw zijn eigen sonische handtekening.

Dit concept vormt de leidraad voor het project, om het onhoorbare hoorbaar te maken. Met een orkest van pneumatische machines en onconventionele instrumenten worden de materiaaloppervlakken van een gebouw bespeeld als instrument, en wordt het gebouw getransformeerd tot een sonisch verhaal over de culturele erfenis van de architectuur.

De unieke eigenschappen van een gebouw kunnen tot leven worden gewekt in een compositie, die wordt uitgevoerd als live concert waarbij de machines, het gebouw en de muzikanten samenspelen. Tijdens de concertreeks Foundscape Orchestra x Koelhuis zullen Daniel Maalman, Jasper Schütz, Jaap Mutter en violiste Brit Issa Rijnen samen de sonische handtekening van het Koelhuis in Eindhoven hoorbaar maken.

Op zaterdag 22 juli zijn er concerten om 15:00 en 19:00 en op zondag 23 juli om 15:00 en 17:00. Tickets kosten € 12,50. Klik op ’tickets’ om kaarten te bestellen.

Foundscape Orchestra x Koelhuis wordt mede mogelijk gemaakt door de erfgoedparade, met steun van de VriendenLoterij.

Zaterdag 22 juli en zondag 23 juli

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l