Herauten op de Stelling

Herauten op de Stelling is een dynamische voorstelling waarin de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam op een verrassende wijze belicht wordt.

De Stelling was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt…? De muziek vertelt het verhaal van de forten en hun bewoners ten tijde van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog maar ook: wat gebeurde er in de forten en wie huizen er tegenwoordig?

De muziek voor deze voorstelling is grotendeels geschreven door componist Arthur Wagenaar, daarnaast klinkt er muziek uit de tijd van het verhaal, af en toe met een vette knipoog. Met zang, gesproken tekst, theatrale elementen en onverwachte instrumenten, wordt het publiek meegenomen door verschillende ruimtes in het fort. We bevinden ons in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam en haar forten.

Kaarten voor de voorstelling Herauten op de Stelling kosten €17,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot drie jaar mogen gratis komen kijken.

Kijk voor meer informatie over de artiesten op www.duoleeghwater.nl.

Herauten op de Stelling wordt mede mogelijk gemaakt door de erfgoedparade, met steun van de VriendenLoterij.

Zondag 17 september 2023
14:30 uur

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l