Kairos #6

Het episch gevecht tussen waterwolf, windvorst en landleeuw. Kairos #6_ een multimedia installatie van Susanna Brenner.

In het Gemaal De Lynden wacht een installatie van duizenden gekleurde draden op bezoekers. De installatie is haast ongrijpbaar, als spinrag of schimmeldraden.

De bezoekers worden uitgenodigd om met lucht te spelen en de verbinding aan te gaan tussen verleden en heden. De historische strijd tussen land, wind en water is al eeuwenoud. Het Gemaal van Lijden was het slagveld van deze strijd. Hoe klonk dit gevecht? En wat als we de echo’s van dit geluid zouden kunnen zien?

Kom op de volgende data en tijden de installatie in het Gemaal De Lynden bekijken. De installatie is op donatiebasis te bezoeken.

  • zaterdag 9 september tussen 15.00 en 22.00
  • vrijdag 15 september tussen 15.00 en 20.00
  • zaterdag 16 september tussen 15.00 en 20.00
  • vrijdag 22 september tussen 15.00 en 20.00
  • zaterdag 23 september tussen 15.00 en 20.00

 

De triomf van de machine over de natuur is hier nog zichtbaar in de vorm van het gemaal, maar het water dat werd verplaatst, klinkt ook nog steeds. De strijd gaat door in onze lichamen als watermassa’s die we over het land vervoeren. De installatie is een zichtbare wolk van het geluid dat je niet meer hoort. Het is het geluid van ons allemaal; wij vechten allemaal tegen onze eigen atmosfeer.

De solo Tentoonstelling is geïnspireerd door het gedicht van Joost van Vondel ‘Aenden Leevw van Hollant (1641)’. Het werk van beeldend kunstenaar Susanna Brenner heeft een multidisciplinair karakter. Beeld, geluid en draad worden met elkaar verweven, en hierdoor worden ruimtes in beweging gebracht. Het is een uitnodiging om met lucht te spelen en te netwerken met het onbekende. KAIROS is een audiovisuele installatie die zich continue ontwikkelt, een space transformer, een shapeshifter, een zich uitbreidend universum dat in zijn gelaagdheid het onzichtbare zichtbaar maakt.

9 september tot 23 september
15:00 uur

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l