Onverwachte Ontmoetingen in De Ouwe Van Ginkel

Laat je verrassen in De Ouwe van Ginkel!

Op 28 en 29 oktober 2023 staat de Ouwe van Ginkel in het teken van verwondering, ontdekking en spelen onder leiding van kunstenaars Céline Talens (Questions Collective),  Aafke Bennema en Deltatune i.s.m. Jeroen Glas. Van zaterdagochtend t/m zondagavond tussen 11.00 en 21.00 uur beleef je hier interactieve installaties, geluidskunst, low-fi visuals en beeldende kunst. Boek je tickets hier of ter plekke aan de kassa.

Kunstenaars:

Céline Talens (Questions Collective): Een verhaal met 1000 gaten
Aafke Bennema: New impulses
Deltatune & Jeroen Glas: Wasting water (zowel zaterdag als zondag om 19 en 20 uur live performance)

Algemene toegang voor een bezoek aan Onverwachte Ontmoetingen kost €7,50. Veel werk van de kunstenaar is continue te bekijken. Deltatune geeft zowel zaterdag als zondag om 19u en 20u een live performance. Om de installatie ‘Een verhaal met 1000 gaten’ te bezoeken is het nodig een tijdslot+ticket te boeken. De prijs hiervan is €12,50. Per keer kan 1 persoon de installatie bezoeken. Meer over deze installatie klik hier.

Meer over de kunstenaars en hun werken

New impuls – Aafke Bennema

Op het fabrieksterrein van de voormalige melkfabriek in Arnhem staat nog een markant industrieel gebouw. Het pand, eerst een drukkerij, was jarenlang een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden: Peter van Ginkel. In deze winkel werkte ik 11 jaar. Ik ken het pand goed en ik verheug mij deze setting nu als vrijplaats te mogen gebruiken om een touwwerk in te kunnen maken.

De authenticiteit en staat van gebruik en verval inspireren mij. Het is interessant om de aanwezige elementen te integreren in het werk. De mooie hoge ruimtes, maar ook de scheuren, vlekken, deuken, de lichtval zullen het maak proces beïnvloeden. Ik maak mijn werk op intuïtieve manier waarop ik mij openstel voor allerlei impulsen van buiten en binnen. Er ontstaan gaten of juist opeenhopingen door bepaalde handelingen of technieken. Ik zie daarin overeenkomsten met de geschiedenis van het van Ginkelpand. New Impulses duidt ook op nieuwe activiteiten die dit deel van Arnhem tot een nieuw cultureel getinte wijk maken.

Wasting water – Deltatune & Jeroen Glas

Deltatune (Pierre Estourgie) en Jeroen Glas tonen een audiovisuele installatie dat is ontstaan in een samenwerking met glaskunstenaar Frederik Rombach (B). Het resultaat: glasgeblazen klank-objecten, LoFi videos en (akoestische) elektronische muziek.
Alle geluiden zijn zelf gecreëerd en geproduceerd met samplers, synthesizers en effecten. Deze combinatie resulteert in subtiele en rauwe ritmes, tot de verbeelding sprekende soundscapes, IDM en een verrassende sonische en visuele ervaring. De audiovisuele installatie wordt onregelmatig afgewisseld met live interventies, met een hoeveelheid aan zelfgemaakte mechanische instrumenten en glazen objecten van Frederik Rombach als sculpturale klank-objecten

Een verhaal met 1000 gaten – Céline Talens (Questions Collective)

Dit is een installatie die draait om intergenerationeel trauma en een complexe geschiedenis die zich afspeelt in Nederland, Indonesië en Japan. Hoe ga je om met een geschiedenis die voortleeft door generaties heen maar nergens is opgetekend of besproken? Welke plek heeft een verhaal als dit in onze samenleving? Dat zijn de kernvragen van het werk.

De bezoeker betreedt de installatie alleen. Via tekst en beeld word je begeleid door 3 verschillende ruimtes, waarin een fragmentarisch verhaal zich ontvouwt. Als bezoeker word je meegenomen in een persoonlijk verhaal waarin herinneringen, feiten en gedachten door elkaar zijn geweven. Je bevindt je in het verhaal, dat via tekst, licht en scenografie zich aan je ontvouwt.

Praktische informatie

Algemene toegang voor een bezoek aan Onverwachte Ontmoetingen kost €7,50. Veel werk van de kunstenaar is continue te bekijken. Deltatune geeft zowel zaterdag als zondag om 19u en 20u een live performance. Om de installatie ‘Een verhaal met 1000 gaten’ te bezoeken is het nodig een tijdslot+ticket te boeken. De prijs hiervan is €12,50. Per keer kan 1 persoon de installatie bezoeken. Meer over deze installatie klik hier.

Boek je tickets hier of ter plekke aan de kassa.

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l