Schoorsteensessies

Met betoverende muziek, lucide videobeelden en verrassende aankleding wordt erfgoedlocatie de ENKA schoorsteen een droombeleving.

De grootste industriële schoorsteen van Europa laten we deze zomer naar onze culturele pijpen dansen. Wat kun je verwachten: Geluid dat door de ronding van de schoorsteen van alle kanten lijkt te komen. Rookmachines, film en videokunst die de ruimte bewerken tot een surreële plek. Een dag lang kans op een schoorsteenervaring als nooit tevoren.

De schoorsteensessies bestaan uit drie voorstellingen. Tussen 9:00 en 11:30 speelt de kindervoorstelling “Horen in de Toren”. Het muziektheater is voor kinderen vanaf 5 jaar en kost €3,50. Vervolgens speelt er tussen 13:00 en 17:00 “Subtle Sound” een multimediale dreampopvoorstelling. Kaarten kosten €8,00.

De schoorsteensessies worden afgesloten met de vertoning van ‘Draadloos’ een korte muziekfilm over hoe de geest van de oud medewerkers nog steeds over het ENKA terrein waait. Tussen 19.00 tot 20.25 is het mogelijk de film en de schoorsteen te beleven.

Via de ticketknop kun je kaarten boeken voor de verschillende tijdsloten.

Schoorsteensessies wordt mede mogelijk gemaakt door de erfgoedparade, met steun van de VriendenLoterij.

Zaterdag 19 augustus van 09.00 tot 17.00

 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l