Geluid van het Erfgoed. Foundscape Orchestra x Koelhuis Eindhoven

In een voormalige koelhuis in Eindhoven, waar tientallen jaren de ijstaarten van Campina werden opgeslagen, is binnenkort een bijzondere geluidskunstvoorstelling te beleven. Op zaterdag 22 en zondag 23 juli worden in Foundscape Orchestra x Koelhuis de sonische verhalen van het gebouw verteld door een orkest van onconventionele instrumenten.

Dit orkest bestaat uit elektromagnetische machines, pneumatische hamers, een robotpiano en porseleinen speaker objecten. Tientallen van deze instrumenten worden in het gebouw bevestigd, waarna het geheel live aangestuurd wordt, als een instrument. Daarnaast spelen gastmuzikanten live met de machines tijdens de voorstellingen. Het gevolg: een unieke muzikale compositie met machines en live muzikanten. Kunstenaar Daniel Maalman zegt hierover het volgende:

Dit concert wekt de unieke eigenschappen van het koelhuis tot leven. Het maakt het onhoorbare, hoorbaar. Elk gebouw heeft een eigen akoestiek door de afmetingen en materialen waaruit het is opgebouwd. Die ‘sonische handtekening’ halen wij met een orkest van machines en bijzondere instrumenten, naar boven.

Het orkest bespeelt het Koelhuis voor slechts twee dagen. Het is mogelijk om voor een van de voorstellingen een tijdsslot te reserveren om deze bijzondere transformatie mee te komen maken! Kaarten voor de voorstelling Foundscape Orchestra x Koelhuis kosten € 12,50.

De voorstelling maakt deel uit van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l