Generaal Zonnebloem verovert Fort Honswijk

Fort Honswijk, aan de oever van de Lek in de Provincie Utrecht, is deze zomer een ‘tuin van de heerlijkheid’ en het sfeerrijke decor voor de interactieve voorstelling ‘De Parade voor de Aarde’. Jong en oud kan meedoen en Generaal Zonnebloem volgen over het prachtige fort. Soldaten in opleiding gewapend met zonnebloemen in plaats van geweren. Hun kogels zijn niet gevaarlijk, want het zijn dit keer zonnebloempitten, zaadjes die tot iets moois uit kunnen groeien. Zo helpen we de aarde overleven.

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in dit prachtige fort een interactief en opgewekt theaterstuk te zien en maakt bovendien zelf deel uit van deze theatrale belevenis. Een voorstelling die de mogelijkheden van het fort als culturele locatie volledig benut. Performers Coen Aerts en Nadia Innocentia leveren maatwerk met hun Parade voor de Aarde, op dit vroegere militaire bastion. BOEi is de erfgoedparade begonnen om dit soort gebouwen te koppelen aan culturele makers, om zo bijzondere voorstellingen mogelijk te maken. Parade voor de Aarde geeft alle bezoekers een opgewekte kijk op de toekomst.”

Coen Aerts, kunstenaar/performer: “De missie van deze soldaten is niet om dingen kapot te maken, maar de wereld juist te verfraaien. De generaal die samen met soldaat Nado de nieuwe lichting kadetten opleidt, geeft hen daarvoor bijzondere munitie. Leven, geven, niet nemen is het devies. Zo helpen we de aarde overleven.”

Kaarten voor de familievoorstelling De Parade voor de Aarde kosten € 5,00 per kind. Ouders en begeleiders zijn gratis. De voorstelling speelt op Fort Honswijk,  10 september 2023 om 11.00 uur. Klik op de button om direct een ticket te boeken.

tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l