Het Geheim van de Dongecentrale onthuld

Een deel van de Dongecentrale in Geertruidenberg, de voormalige energiecentrale waar in 1908 de elektrificatie van Noord-Brabant begonnen is, is inmiddels gerestaureerd en herbestemd. Maar de spannendste deuren zijn nog altijd gesloten voor publiek…

Op 6 en 7 april brengt de erfgoedparade daar verandering in met de voorstelling ‘Het Geheim van de Dongecentrale. Het Geheim van de Dongecentrale is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Benieuwd naar het mysterieuze schakelgebouw of het industriële filtergebouw? ‘Het Geheim van de Dongecentrale’ is een theatrale en muzikale ontdekkingstocht door de voormalige energiecentrale voor het hele gezin. Acteurs en muzikanten vertellen samen één verhaal en onthullen een groot geheim. Het Geheim van de Dongecentrale.

De mensen die ooit in het mysterieuze schakelgebouw of het industriële filtergebouw werkten, werken al jaren niet meer aan de energievoorziening. Maar wat doen die mensen dan nu in de gebouwen? Waarom staan hier muzikanten te spelen? En hoe komt het dat de centrale nog in werking lijkt te zijn? Ga mee op 6 of 7 april mee op ontdekkingstocht over het terrein en ontdek het grote geheim.

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in en om de Dongecentrale een bijzondere theatrale en muzikale ervaring. Theatermaker Erris van Ginkel heeft een voorstelling gemaakt die de mogelijkheden van het complex als culturele locatie prachtig benut. De oude energiecentrale is niet alleen een spannend decor maar maakt wezenlijk deel uit van de voorstelling. BOEi is de erfgoedparade begonnen om dit soort gebouwen te koppelen aan culturele makers, om zo bijzondere voorstellingen mogelijk te maken.“

Wanneer: 6 en 7 april, 10x per dag start de theatrale ontdekkingstocht van ca 50 minuten.

Aanvang: 12 uur, 12.30 uur, 13.00 uur, 13.30 uur, 14.00 uur, 15.00 uur, 15.30 uur, 16.00 uur, 16.30 uur, 17.00 uur. Er kunnen in totaal 30 personen per keer mee.

Kosten: € 9,50 voor volwassenen, € 8,00 voor Vrienden van BOEi, houders van de VriendenLoterij VIP-kaart en studenten, € 6,50 voor kinderen tot en met 12 jaar

Let op! Deze voorstelling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de voorstelling passeert u diverse trappen en drempels.

tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l