Internationale muzikanten bespelen houtzaagmolen de Ster in Utrecht

Fluitist en globetrotter Mark Lotz organiseert in samenwerking met de erfgoedparade drie muzikale wereldreizen op een unieke locatie: houtzaagmolen De Ster in Utrecht. Mark my Wor(l)ds is een avond vol muziek en gesprekken met artiesten uit diverse werelddelen. Dans, poëzie, muziek en gesprekken over leven en kunst zullen het publiek een bijzondere avond bezorgen.

De eerste editie is op zaterdag 7 oktober om 20:00 uur: India Calls. Met Indu Panday solo act (Indiase dans) en de Mandala Tribe. Dit ensemble rond de vocaliste Shashawathi Jagadish (Chennai, India) laat een crossover horen tussen Indiase muziek met veel elektrische invloeden in Beats, Bytes and Breath. 

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in de sfeervolle ruimte van Molen De Ster een unieke, muzikale belevenis. Artiesten uit verschillende tradities staan garant voor een bijzondere avond. BOEi is de erfgoedparade begonnen om dit soort locaties te koppelen aan culturele makers, om zo bijzondere voorstellingen mogelijk te maken.“ 

Mark Lotz, musicus: “Het belooft een avond met veel solo-acts te worden. Veel live muziek, dat is zeker. Mark My Wor(l)ds is een nieuw format, het publiek zit er echt heel dicht bij. We gaan niet alleen met de artiesten in gesprek, maar ook met het publiek! Ik zorg voor veel direct contact en dialoog met het aanwezige publiek. Voor iedereen die z’n horizon wil verbreden!” 

Op 25 november is er een optreden van Daniel Oriki uit Uganda, met Jalli Lamin Kuyate op kora en zang, Tarrang Poddar op tabla en zang en Mark Lotz op fluit. Op 20 januari brengt Fernando Lamerinhas een mix van Kaapverdische, Braziliaanse en Portugese muziek. 

Kaarten voor de voorstelling Mark My Wor(l)ds kosten €12,00 voor volwassenen of €30,00 voor een passe partout(drie concerten). Kinderen en studenten kunnen voor €6,00 per voorstelling komen kijken. 

Speeldata zijn: zaterdag 7 oktober, zaterdag 25 november en zaterdag 20 januari 2024 allemaal om 20.00. 

Tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l