Academiehuis Grote Kerk Zwolle

In 1452 werd de bouw van de Grote Kerk, nu het Academiehuis, voltooid. Het is een gotische, stenen hallenkerk en nu nog een van de weinige hallenkerken in Nederland. Een hallenkerk is een kerk met meerdere beuken, waarvan de zijbeuken ongeveer even groot zijn in hoogte als het middenschip. Kom zien hoe onze danseressen hiervan afdalen!

Een Romaanse kerk vormde het fundament voor de Grote Kerk. In 1040 werd deze kerk voor het eerst genoemd in een geschrift van de Bisschop van Utrecht. De kerk die het fundament vormt van de huidige kerk is dus in ieder geval voor 1040 gebouwd! Dit document is ook het eerste document waarin de naam ‘Zwolle’ wordt genoemd.

De kerk had ooit een imposante toren van tussen de 115 en 120 meter hoog. Tot 1682 gold deze toren als de hoogste toren van het land! Maar op 17 december 1682, nadat de bliksem al twee keer eerder had ingeslagen, stortte de toren door blikseminslag in. Hoe zullen de danseressen in Zwolle afdalen? Kom kijken om daarachter te komen!

Dans naar de Hemel speelt in Zwolle op zaterdag 15 april om 16 en 20 uur en op zondag 16 april om 13 en 16 uur. Klik op de onderstaande button om je ticket(s) te boeken.

tickets
Plaats
Zwolle

Bouwjaar
1452

Academiehuis Grote Kerk Zwolle
Grote Markt 18
8011 LW Zwolle

> Website
 
 
 

te zien: Academiehuis Grote Kerk Zwolle

 
 
 

Hoe kom ik bij: Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Deze voorstelling vindt plaats op locatie Academiehuis Grote Kerk van Zwolle. Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle en is goed bereikbaar.

 


 
 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l