Fort Honswijk

Strategisch gelegen aan de Lek ligt het grootste en oudste torenfort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort Honswijk. Samen met Fort Everdingen aan de andere kant van de rivier stond zij bekend als ‘de wachter aan de rivier’. Het beschermen van de Lekdijk en de sluis was prioriteit. Via de dijk zou de vijand immers het Westen kunnen bereiken en het water kunnen omzeilen. Met de sluis kon het omliggende gebied onder water worden gezet zodat de vijand niet op kon rukken.

Tegenwoordig is het Fort niet meer in gebruik door defensie. Het is onlangs gerenoveerd en daarmee het laatste monument van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat in ere is hersteld. Stichting Fort Honswijk en Nachtfort zetten zich in om van het fort een trekpleister te maken voor de regio. De voorstelling Parade voor de Aarde gaat daaraan bijdragen!

Superleuke interactieve familievoorstelling ‘Parade voor de Aarde’
De Nieuwe Nederlandse Waterlinie was ooit Nederlands’ trots op het gebied van verdediging en inmiddels onderdeel van het UNESCO wereld erfgoed. Tegenwoordig echter lijkt klimaatverandering de grootste dreiging voor ons land. Daarom leidt de strenge doch charmante ‘Generaal Zonnebloem’ kadetten op die het tij moeten doen keren. Zij zullen samen met soldaat Nado over Fort Honswijk paraderen om de aarde te eren. Iedere kadet krijgt een zonnebloem 707 als geweer en zonnebloempitten mee naar huis met de missie deze in de grond te schieten. Leven geven, niet nemen is het devies! Zo helpen we de aarde overleven! 

Boek direct je tickets (kinderen <12 €5,- begeleiders gratis) via de button.

Tickets
Plaats
Schalkwijk

Bouwjaar
1844-1848

Fort Honswijk
Lekdijk 58
3998 NU Schalkwijk

> Website
 
 
 

te zien: Fort Honswijk

 
 
 

Hoe kom ik bij: Fort Honswijk

 


 
 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l