Grote Kerk Edam

De Grote Kerk werd in eerste instantie gebouwd als een kleine kruiskerk, maar dit bouwplan werd al gauw gewijzigd. De stad breidde zich snel uit en in 1518 werd een laatgotische hallenkerk voltooid. Edam kon zich zo ontwikkelen door de scheepsbouw, en handel en nijverheid die daarmee gepaard ging, want via de Zuiderzee was Edam verbonden aan de Noordzee.

Het is dan ook niet gek dat de kerk is opgedragen aan de heilige Nicolaas, de beschermheilige van de zeevaarders. De verschillende havens met de rijke koopmanshuizen in Edam zijn een duidelijk bewijs van de welvaart die deze bedrijvigheid met zich meebracht. De kerk is ook imposant om te zien, en natuurlijk dus imposant om vanaf te dansen!

Wat ook zal bijdragen aan de voorstelling zijn de 32 gebrandschilderde ramen. Deze ramen bestaan nog voor 75% uit het originele glas uit de periode 1602-1627. Deze ramen zullen de danseressen belichten tijdens de voorstelling en dit belooft prachtig te worden!

Dans naar de Hemel speelt in Edam op zaterdag 1 april om 16 en 20 uur en op zondag 2 april om 13 en 16 uur. Klik op de onderstaande button om je ticket(s) te boeken.

tickets
Plaats
Edam

Bouwjaar
1518

Grote Kerk Edam
Grote Kerkstraat 57
1135 BC Edam

> Website
 
 
 

te zien: Grote Kerk Edam

 
 
 

Hoe kom ik bij: Grote Kerk Edam

Deze voorstelling vindt plaats op locatie de Grote Kerk van Edam. Grote Kerkstraat 57, 1135 BC en is goed bereikbaar.

 


 
 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l