Koelhuis, Eindhoven

Koelhuis Eindhoven is de nieuwe multifunctionele locatie ontstaan uit de herontwikkeling van het voormalige Campina Vrieshuis.

Het Koelhuis is nu een industriële erfgoedlocatie binnen het voormalige zuiveldistrict in Eindhoven.  Met 6500 m2 aan vloeroppervlakte staat het gebouw op het punt om de grootste locatie voor nieuwe mediakunst, immersieve technologie en hedendaagse cultuur van Nederland te worden.

Binnen het gebouw wordt een unieke mix aan functies gecombineerd, ondersteund door ultramoderne voorzieningen, werk- en vergaderruimten, studio’s, tentoonstellings- en eventfaciliteiten, conferentie- en ontmoetingsruimten, onderwijsruimten, horeca en meer.  Koelhuis Eindhoven heeft als missie om de kracht van immersieve technologieën en nieuwe mediakunst te benutten om complexe thema’s toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Na een periode van verval is dit industriële erfgoed in 2018 gered van de sloop en krijgt het anno 2023 een nieuwe rol als permanente plek voor nieuwe mediakunst, immersieve technologieën en hedendaagse cultuur.

 

Tickets
Plaats
Eindhoven

Bouwjaar
1972

Koelhuis, Eindhoven
Dirk Boutslaan 1
5613 LH Eindhoven

> Website
 
 
 

te zien: Koelhuis, Eindhoven

 
 
 

Hoe kom ik bij: Koelhuis, Eindhoven

 


 
 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l