Laurenskerk Rotterdam

Het gotische gebouw van de Laurenskerk is het enige overblijfsel van het middeleeuwse stadscentrum dat Rotterdam ooit had. Het van oorsprong Middeleeuwse gebouw wordt nu omringd door moderne architectuur. Dit contrast tussen oud en nieuw maakt deze locatie een spectaculair podium voor Dans naar de Hemel.

De Laurenskerk was ooit letterlijk en figuurlijk het centrum van Middeleeuws Rotterdam. Tijdens het bombardement op 14 mei 1940 werd het centrum van Rotterdam zo goed als volledig weggevaagd. Van de Laurenskerk bleven alleen de muren en de toren overeind staan. Al snel werden de mouwen opgestroopt, ‘het puin’ geruimd en ging men ‘aan den slag’ om een nieuwe stad te bouwen. Alleen de middeleeuwse Laurenskerk werd gerestaureerd en wordt gezien als symbool van de wederopbouw van Rotterdam.

In de Laurenskerk gaan verleden, heden en toekomst hand in hand. In de woorden van de beheerders van de kerk: “Wij zijn slechts passanten in de eeuwenoude kerk, ontmoeten historie, maar we zullen er ook altijd de inspiratie vinden om toekomst te creëren.”

Dans naar de Hemel speelt in Rotterdam op vrijdag 17 maart om 17 en 21 uur en op zaterdag 18 maart om 16 en 20 uur. Klik op de onderstaande button om je ticket(s) te boeken.

tickets
Plaats
Rotterdam

Bouwjaar
Eind vijftiende eeuw

Laurenskerk Rotterdam
Grotekerkplein 27
3011 GC Rotterdam

> Website
 
 
 

te zien: Laurenskerk Rotterdam

 
 
 

Hoe kom ik bij: Laurenskerk Rotterdam

Deze voorstelling vindt plaats op locatie Laurenskerk Rotterdam. Grotekerkplein 27, 3011 GC en is goed bereikbaar.

 


 
 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l