Sint Jan Roosendaal

Aan de Markt in Roosendaal staat de Sint-Janskerk, beter bekend als de Sint Jan. De Sint Jan is de enige waterstaatskerk van de erfgoedparade. Zullen de danseressen ook van deze kerk kunnen afdalen?

Waterstaatskerken werden tussen 1824 en 1875 onder toezicht van ingenieurs van Rijkswaterstaat gebouwd. Maar de Markt wordt al eeuwen gesierd door een kerk. In 1248 stond hier al een kapel, die in de 15e eeuw werd vervangen door een kerk. Net na de Tachtigjarige Oorlog werd de kerk genaast door de protestanten en zochten de katholieken hun toevlucht in een schuilkerk.

In 1792 wordt het plan gevat om de Sint Jan te herbouwen. De toren van bijna 60 meter werd behouden en de rest van de kerk gesloopt. De nieuwe kerk is dus tegen de oude toren aan gebouwd. De kern van de toren dateert hierdoor waarschijnlijk uit de vijftiende eeuw. Een afdaling van een stukje geschiedenis voor de danseressen dus!

Dans naar de Hemel speelt in de Sint Jan op zaterdag 11 maart om 16 en 20 uur en op 12 maart om 13 en 16 uur. Klik op de onderstaande button om je ticket(s) te boeken.

tickets
Plaats
Roosendaal

Bouwjaar
1839

Sint Jan Roosendaal
Markt 2
4701 PE Roosendaal

> Website
 
 
 

te zien: Sint Jan Roosendaal

 
 
 

Hoe kom ik bij: Sint Jan Roosendaal

Deze voorstelling vindt plaats op locatie Sint Jan Roosendaal. Markt 2, 4701 PE Roosendaal en is goed bereikbaar.

 


 
 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l