Locatietheater Herauten op de Stelling

Fort bij Everdingen en fort bij Nigtevecht zijn in september de spannende decors voor de bijzondere muzikale voorstelling Herauten op de Stelling. Duo Leeghwater en Henk Zwart nemen het publiek mee in de intrigerende wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Tekst, muziek, zang, op pad door het fort: locatietheater pur sang!

Duo Leeghwater, vernoemd naar ingenieur Leeghwater (1575 – 1650), bestaat uit Marieke Franssen (fluiten) en Marieke Wenink (altviool). Het duo is ontstaan vanuit een fascinatie voor gemalen, even elegante als functionele gebouwen middenin een eenzame polder, die symbool staan voor de strijd tegen het water. Op deze bijzondere locaties geeft Duo Leeghwater concerten waarbij de omgeving en functie bij de uitvoering betrokken worden.

De productie Herauten op de Stelling speelt zich af in de forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, alwaar het publiek wordt meegevoerd in de fascinerende geschiedenis.Fort bij Everdingen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ontvangt Herauten op de Stelling op 3 september. Fort Nigtevecht is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is de locatie op 17 september.

Het grootste deel van de muziek in de voorstelling is nieuw geschreven door componist Arthur Wagenaar. Daarnaast spelen Duo Leeghwater en Henk Zwart eigen bewerkingen van o.a  liederen van Schumann met nieuwe Nederlandse teksten.

Door de ogen van de grondlegger van de Stelling, generaal Krayenhoff en zijn herauten, vertellen ze het verhaal van de Stelling vanaf het ontstaan, tot het hier en nu.

Kaarten voor de voorstelling Herauten op de Stelling kosten €17,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot drie jaar mogen gratis komen kijken.

Tijdens de voorstelling wordt het publiek mee genomen door verschillende ruimtes in en buiten het fort. Hierdoor is de voorstelling minder geschikt voor mensen in een rolstoel.

De voorstelling is geschikt voor een breed publiek en zeker ook voor (groot)ouders met kinderen (vanaf 5 jaar).

Kaarten


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l