The Spirit of Portugal – UITVERKOCHT

In de concertserie Mark My Wor(l)ds nodigt fluitist Mark Lotz artiesten uit verschillende tradities van de wereld uit om muziek te maken op een prachtige locatie: Molen de Ster – een molen met een houtwerkplaats in full swing. De bezoeker krijgt een interactieve performance, gesprekken en wereldwijde cross-over muziek in een unieke en informele setting. Een reflectie op het leven en de kunst van artiesten uit de vele culturen die Nederland rijk is.

De avonden worden om 20.00 uur geopend met een solo-optreden van een artiest/activist. Daarna gaat Mark Lotz kort in gesprek met de musici, waarbij hij reflecteert op hun leven en hun muziek. Daarna volgt een concert van 45 minuten van de tweede act. Muzikanten en publiek zitten dicht bij elkaar.

The Spirit of Portugal

Een solo optreden van Fernando Lameirinhas, een begenadigd zanger, gitarist componist en tekstschrijver uit Portugal en een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Gevolgd door een speciaal voor deze avond samengesteld ensemble met zangeres Magda Mendes, dat een fusie speelt van Portugese, Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek.

Fernando Lameirinhas moest als kind zijn vaderland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Salazar. Via België komt de familie Lameirinhas in Nederland terecht. Daar begint zijn muzikale carrière, die al snel een vlucht neemt. Fernando wordt beroemd en treedt over de hele wereld op. In zijn recente boek “A Fado For My Father” vertelt hij dit indrukwekkende en ontroerende verhaal.

Fernando Lameirinhas – gitaar, zang

Portugeestalige magie
Een ontmoeting van de Portugese zangeres Magda Mendes met fluitist Mark Lotz. Tezamen met een groep dierbare muziekvrienden brengen ze in een intiem optreden een fusie van Portugese, Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek ten gehore.

Magda Mendes- zang
Paulo Bouwman – gitaar
Marijn van der Linden – gitaar, cavaquinho
Mark Lotz – fluiten


De voorstelling is UITVERKOCHT


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l