Multidisciplinair evenement rondom V.O.C.-Geschiedenis Rotterdam

In het herdenkingsjaar slavernijverleden vindt het bijzondere evenement RITUS plaats in het voormalige V.O.C. Zeemagazijn aan de Achterhaven 148 en op het aangrenzende V.O.C.-Plein.

Musici, dansers en een visual artist zetten een multidisciplinaire voorstelling neer, waarbij alle Rotterdammers, jong en oud, worden uitgenodigd om het dialoog aan te gaan over de koloniale geschiedenis. RITUS biedt daarnaast een V.O.C.-Tour door Historisch Delfshaven en een workshop kruiden voor kinderen, die wordt verzorgd door Museum Rotterdam.

Duy Ngo, organisator: “RITUS is een multidisciplinair evenement in het herdenkingsjaar Slavernijverleden. Het V.O.C. Zeemagazijn is een imposant gebouw met veel koloniale historie. We gaan op een laagdrempelige manier met het publiek in gesprek over die beladen geschiedenis aan de hand van kunstinterventies, het gesprek en rituelen. City Rotterdam Tours biedt voor de gelegenheid een speciale V.O.C.-Tour door Historisch Delfshaven aan, waarbij ook de geschiedenis van het voormalige Zeemagazijn aan bod komt. De workshop specerijen van Museum Rotterdam is een speelse interactie met de V.O.C. geschiedenis voor jong en oud.

RITUS is gratis te bezoeken en werkt op donatiebasis.

Datum: 29 juli.


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l