De Ontdekking van de Centrale Markthal

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!

Normaal gesproken is het Food Center aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam voor algemeen publiek gesloten. Maar vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op dit terrein, op een bijzondere manier ontdekken. Tijdens een theatrale tocht wordt dit enorme gebouw een tijdmachine waar je als ontdekkingsreiziger door acteurs en muzikanten wordt meegenomen in een liefdesgeschiedenis tussen de zoon van een Marokkaanse groenteboer en de dochter van een Amsterdamse grossier in de jaren ’80.

Kriskras door de tijd en door de Centrale Markthal reis je van een sluimerende opstand onder kooplieden bij de opening in 1934, naar de internationalisering van de markt, tot het dilemma of de markt verplaatst moet worden of niet. In deze voorstelling voor het hele gezin ontdek je hoe de liefde tussen twee jonge mensen er mede voor zorgt dat de markthal voor altijd in de harten wordt gesloten en behouden blijft.

Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Op 8 juli, vanaf 12 uur ’s middags, kunnen ontdekkingsreizigers zich melden bij de ingang aan de Jan van Galenstraat waarna tot 17.30 uur ieder half uur een treintje vertrekt richting de markthal.

Zes acteurs en een muzikant spelen samen dit verhaal. Eén van de castleden is Suzanna Pleijter. Dit grote talent werd in 2022 bij de musicalawards genomineerd voor een talent-award. Script en regie is in handen van de bekende theatermaker Erris van Ginkel. Naast artistiek leider van de Amsterdamse theatergroep Toetssteen schrijft en/of regisseert hij komedies, musicals, toneel, muzikale shows en cabaret. Dit leverde hem in 2017 een musicalaward-nominatie op voor beste kleine voorstelling en beste script. Daarnaast brengt hij geregeld historische locaties tot leven door zang, dans, spel en met name een sterk verhaal waar historie en fictie op een humoristische manier vervlochten worden.

Kaarten voor de voorstelling ‘De Ontdekking van de Centrale Markthal’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers van de VriendenLoterij. De speeldata zijn: Zaterdag 8 juli, zondag 16 juli, zaterdag 22 juli, zondag 30 juli, zaterdag 5 augustus, zondag 13 augustus, zaterdag 19 augustus en zondag 27 augustus.

tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l