Oproep aan creatieve makers en leegstaand erfgoed

De erfgoedparade, een initiatief van BOEi dat nieuwe culturele activiteiten naar onontdekt erfgoed brengt, lanceert een ‘Open Call’ voor creatieve makers. In totaal is € 100.000,- beschikbaar waarmee creatieve makers tentoonstellingen, manifestaties, modeshows of festivals naar unieke, leegstaande erfgoedlocaties in Nederland kunnen brengen. Makers hebben tot 15 mei om een bijdrage van € 2.500, € 5.000 of € 10.000,- aan te vragen via erfgoedspektakel.nl/open-call.

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “De erfgoedparade is vorig jaar van start gegaan en sindsdien zijn we veelvuldig benaderd door culturele makers met creatieve ideeën. Een opera in een fabriek, beeldende kunst op het dak van een watertoren of muziek bij een kasteel bijvoorbeeld. De Open Call helpt makers hun droom waar te maken; bijzondere activiteiten op unieke locaties. Wij zeggen: kom het maken!”

Sylvia Pijnenborg, directeur BOEi: “Het doel van de erfgoedparade is drieledig; wij willen de creatieve sector een steun in de rug bieden, leegstaande monumenten door culturele programmering nieuwe betekenis geven en publiek nieuwe, bijzondere plekken laten ontdekken. Wij zijn benieuwd wat er allemaal verzonnen wordt voor de vele verlaten plekken en lege monumenten van Nederland. Samen met de erfgoedparade kunnen we dromen werkelijkheid laten worden.”

open call


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l