Schoorsteensessies laat 'De Dikke' naar zijn pijpen dansen

Op 19 augustus wordt de hoogste gemetselde schoorsteen van Nederland, de spingasschoorsteen – bijnaam de Dikke – op het voormalige ENKA-terrein in Ede in het zonnetje gezet. Erfgoedorganisatie BOEi heeft recentelijk de restauratie afgerond en dan is het ook nog eens het jaar van de schoorsteen. Kunstenaar Arno Setz viert in het kader van de erfgoedparade De Dikke!

Een dag lang speelt de grootste industriële schoorsteen van Europa de hoofdrol. Er is videokunst, er zijn rookmachines, er is muziek en er is film. Dat allemaal samen zorgt dat dit gedurende deze dag een surrealistische plek wordt: de schoorsteen als kunsttempel. ’s Avonds wordt de schoorsteen een dampende en rokende filmpijp door de vertoning van de korte film ‘Draadloos’!

Arno Setz, theatermaker: De schoorsteensessies bieden een ongekende en eenmalige schoorsteenervaring. Bij alle onderdelen is de schoorsteen leidend: hoe kunnen we het verhaal vertellen via dat wat de schoorsteen ons geeft?

De bijzondere vorm van een schoorsteen zorgt ervoor dat het geluid soms van alle kanten lijkt te komen, een unieke belevenis.

Het programma is uitgebreid! Tussen 9:00 en 11:30 speelt de kindervoorstelling “Horen in de Toren”(€3,50). De voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar. Vervolgens speelt er tussen 13:00 en 17:00 “Subtle Sound” een multimediale muziekvoorstelling (€8,00). Het avondprogramma ‘Draadloos’ tussen 19.00 en 21.00 bestaat uit een korte film(€5,00).

Schoorsteensessies wordt mede mogelijk gemaakt door de erfgoedparade, met steun van de VriendenLoterij.

Tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l