Slot Schaesberg en erfgoedparade organiseren IJzer- en vuurfestival in Landgraaf

Op 16 en 17 september vindt het eerste IJzer- en Vuurfestival plaats in Landgraaf: een samenkomst van tientallen smeden, re-enactmentgroepen en ambachtslieden op de historische gronden van Slot Schaesberg. Het festival maakt deel uit van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische plekken creatieve invullingen krijgen. Mede-organisator is het Nederlands Gilde van Kunst-, Sier- en Restauratiesmeden.

Bezoekers kunnen tijdens dit tweedaagse spektakel van dichtbij meemaken hoe ervaren smeden van ruw ijzer prachtige objecten maken. Ook kunnen zij zelf de smidshamer oppakken om – onder begeleiding van ervaren smeden – zelf aan de slag te gaan bij één van de vele smidsvuren. Voor zowel beginners als ervaren smeden een unieke kans. Op beide dagen zijn re-enactmentgroepen aanwezig van het Verbond van Christophorus, Ridders van Lemborgh en Die Schildwaechter zu Gangelt, met prachtige kostuums.

Buiten de vele smeden, ridders en jonkvrouwen staan natuurlijk ook rondleiders klaar om bezoekers rond te leiden langs de historische tuin, de oude dierenrassen, onze ambachtelijke werkplaatsen én archeologische publieksopgravingen in de kasteelruïne. Het IJzer en Vuurfestival biedt zo een unieke kans om de geschiedenis tot leven te zien komen

Het IJzer en Vuur festival biedt een onvergetelijke dag vol ambachten, smeedkunst en middeleeuws vertier voor jong en oud. Het vindt plaats op zaterdag 16 september en zondag 17 september 2023 van 10.00 uur tot 18.00 uur bij Slot Schaesberg (Slot Schaesberg-Laan 100 te Landgraaf). De entree bedraagt € 8,50 voor volwassenen, € 5,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en is gratis voor kinderen t/m 3 jaar.

https://erfgoedparade.stager.nl/IJzer-%20en%20Vuurfestival/tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l