Bestaan of niet bestaan?! Theater in Veenhuizen

De voormalige gevangeniskolonie Veenhuizen bestaat 200 jaar. Ter ere daarvan speelt in april de theatervoorstelling ‘Gebed zonder End’ van theatermaker Jos Spijkers; een actueel verhaal over de angst voor de ander en de zeggingskracht van theater. Gebed zonder End is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

De voorstelling vindt drie weekenden in april plaats in de monumentale koepelkerk uit 1825; bekend om zijn rijke geschiedenis met ‘verpleegden’ en gedetineerden. Uit de voorstelling:

“Er is een kerk en een gevangenis in dit dorp. Een dominee die zich verliest in Shakespeare, ruziet met God en zijn vrouw vergeet. Een asielzoeker als bittere nar. Een gedetineerde moordenaar en twee zussen die klaar zijn met Shakespeare, in dit dorp dat zich nergens en overal mee wil bemoeien.”

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in de Koepelkerk een bijzondere theatrale ervaring. Jos Spijkers heeft een voorstelling gemaakt die een nieuwe hoofdstuk schrijft in de 200-jarige geschiedenis van Veenhuizen. De Koepelkerk biedt een prachtig decor. BOEi is de erfgoedparade begonnen om dit soort gebouwen te koppelen aan culturele makers, om zo bijzondere voorstellingen mogelijk te maken.“

Speellijst Gebed zonder End:

Donderdag 4 april (try-out) – 20.00 uur
Vrijdag 5 april (try-out) – 20.00 uur
Zaterdag 6 april (première) – 20.00 uur

Donderdag 11 april – 20.00 uur
Vrijdag 12 april – 20.00 uur
Zaterdag 13 april – 20.00 uur

Donderdag 18 april – 20.00 uur
Vrijdag 19 april – 20.00 uur
Zaterdag 20 april – 20.00 uur
Zondagmiddag 21 april (matinee) – 15.00 uur

Praktische informatie
Een kaartje kost € 17,50 inclusief 1 consumptie.
De voorstelling duurt ca 1,5 uur.
Locatie: De Koepelkerk, Hoofdweg 112 Veenhuizen

Tickets


 
 
 

s c h r i j f   j e   i n   v o o r   e r f g o e d s p e k t a k e l